dijous, 10 de juliol del 2014

El color del mar



Aquest és el títol de l’exposició de quadres del pintor Joaquim Sorolla (València, 1863 - Cercedilla, 1923) que es pot veure al CaixaForum de Barcelona fins el 14 de setembre.























44 colors hi ha estat, i us la recomanem de totes totes, si us agrada la pintura i us agrada el mar, no us la podeu perdre.
A “Sorolla. El color del mar” podem disfrutar de la particular manera que tenia el pintor d’analitzar el natural, de com feia servir el color, els efectes de la llum i sobretot el seu tema preferit: el mar.
A través dels seus quadres i apunts veiem molts blaus diferents segons si són escenes de ports o platges, de pescadors o nens banyant-se, de fons marins o onades que trenquen a la sorra, dies grisos o dies d’estiu…

Consuelo Luca de Tena, directora del Museu Sorolla, afirma: “Els seus quadres irradien llum. Ho aconseguia combinant colors. Si observem un blanc de Sorolla, gairebé mai té blanc verdader, sempre són roses, verds, blaus juxtaposats que a la retina donen un efecte de resplendor, de lluminositat. El fascinava el tema dels reflexos, de les transparències i de la refracció dels cossos dins de l’aigua. Detallava l’hora del dia a través de la longitud de les ombres, i la temperatura del color era diferent segons el lloc: al Mediterrani, intensa i encegadora; al Cantàbric, més matisada i més suau”.
Us deixem amb una de les seves obres perquè aneu fent venir salivera.
 
Platja de Biarritz, 1906

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada